dinsdag 17 april 2012

Slagboom in Prenatale Fase

Bewonerscommissie Sarphatiblok moet zich er natuurlijk niet mee bemoeien, maar we zijn toch lichtelijk verbaasd te zien waar de kabels e.d. voor de slagboom de grond uit komen. Als bewoners, die iedere dag zien wat er allemaal mis gaat, kwamen we met de suggestie om het scharnier van de slagboom links in het verlengde van de betonnen rand te plaatsen. Als je dan rechts GEEN paaltje gebruikt om de slagboom op te laten vallen en een opening vrij laat voor fietsers en voetgangers (idee van Ton Hemels van de BAM) heeft groot en lang vrachtverkeer, langs de rechter stoeprand rijdend, de hele breedte van de weg ter beschikking. Die wegbreedte is in het verleden diverse malen nodig geweest en dat zal in de toekomst zeker ook zo zijn: Verdere plannen van de UvA met gebouw J/K zijn nog niet bekend, maar bij sloop en/of verbouwing vinden ALTIJD transporten met grote afmetingen plaats. 
Zoals we het nu zien moeten ze dus na de betonnen rand een knik naar links maken en dat geeft zeker weer opstoppingen. (b.v. achteruit rijdende vrachtwagencombinaties die geen ruimte hebben om te keren) Dat is niet alleen vervelend voor de UvA en eventuele aannemers, maar daardoor loopt ook het verkeer in de Valckenierstaat vast en worden de bewoners weer eens geconfronteerd met geblokkeerde garages, uitlaatgassen van vrachtwagens met stationair draaiende motoren, enz. 
We zullen het dan ook toejuichen als de UvA na jaren van gedoe met foute slagbomen en paaltjes eindelijk het licht gaat zien... 
Zal de slagboommovie op YouTube over UvA-mannetjes en slagbomen een vervolg krijgen...?  17/04/2012


slagboommovie 23/11/2010:  http://www.youtube.com/watch?v=ldAxeIM0hiE  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten