maandag 26 maart 2012

Nutteloze Nietjes

Op vrijdagmorgen 23 maart werden we verrast door het kletterende geluid van "Nietjes". Twee gemeentewerkers maakten proefopstellingen voor de plaatsing er van. Het bleek dat iemand vanachter een bureau verzonnen had dat ze hier moesten staan en de mannen wisten er geen raad mee want er was geen plaats voor. De bewoners van Sarphatistraat 179 bemoeiden zich er mee, want het gevaar dreigde dat ze voor onze voordeuren terecht kwamen. "Er is toch overleg geweest met de bewoners?" Nee hoor. En nietjes die zoveel ruimte bieden dat er een scootmobiel door moet kunnen zijn voor fietsers een makkie. Nutteloos dus. Ook de inmiddels opgetrommelde opzichters waren het daar mee eens, zeker toen we vertelden dat bij de helft van Sarphatiblok de glazenwasser met z'n hoogwerkertje nu niet meer kan komen. Maar ze gingen toch de grond in. Opdracht is opdracht. 
Daarna kwam er een brief van het stadsdeel dat het over een proefplaatsing van 6 maanden gaat. Wel, ze mogen dus nu al weg om de glazenwasser z'n werk te kunnen laten doen! Want we willen toch echt wel onze ramen gelapt hebben. Daarom waren indertijd de nietjes bij AH ook aan één kant weer verwijderd. 
Vanaf de komst van AH klagen we al over de stoepfietsers en na al die jaren komen er dus nietjes waar we niets aan hebben. Bij AH moet gewoon een goede fietsoversteekplaats zonder fietsenstalling voor de oversteekplaats komen. 
En een trambaanoversteek bij de Pancrasstraat omdat er in korte tijd een groot aantal studenten is bijgekomen die voor een belangrijk deel vanuit de Pancrasstraat de trambaan moeten oversteken. 
Want Stadsdeel, wat is gevaarlijker: Een oversteekplaats erbij óf studenten en AH-fietsers met boodschappentassen aan het stuur en kinderen achterop die toch de verhoogde trambaan oversteken of links tegen het autoverkeer in naar de Korte 's-Gravesandestraat fietsen? Fietsers zijn nu eenmaal slecht te dirigeren en daar moet je als Stadsdeel op inspelen als het de veiligheid betreft!
Van enig overleg met Bewonerscommissie Sarphatiblok is weer eens geen sprake geweest, terwijl we toch zo langzamerhand wel bekend zijn... 

Nee, hier kan natuurlijk geen fietser meer langs!
Wanneer wordt er weer eens gewoon gehandhaafd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten